Stick i fingret eller i armvecket?

I torsdags var det dags för stick i fingret för Malte. Det var stängt på förskolan och vi hade planerat en utflykt med hans bästis med mamma. Så de följde med till Provtagningen. Malte tyckte det var roligt att få visa var vi varit för många gånger, men lite skönt för mig, så hittar han inte längre självklart vägen dit. Skönt tycker jag.

Igen så var det dribbel om att det inte räckte med stick i fingret utan de ville ta i armvecket. Vi pratade med läkaren på ALB sist och hon sa att proverna som ska tas är de samma som alltid så det borde räcka med stick i fingret. Men enligt den något snorkiga provtagningssköterskan så *är det inte de på ALB som jobbar på labbet*. Eh, nej. Hon gick i alla fall och frågade om det gick att göra ett undantag och det gjorde det tack och lov.

Malte ville nämligen inte denna gång ta i armen utan emla, så alternativet hade varit att vi hade fått komma tillbaka dagen efter. Inte hela världen, men skönt att det löste sig. Något har ändrats på vägen, även om de säger att så är fallet. Nästa gång får vi helt enkelt emla i armvecket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s