En kvackande mobil

Redan när Malte blev inlagd från första början, innan vi visste att det var cancer, behövde vi använda all vår fantasi för att trixa i honom alla mediciner han skulle ha i munnen varje dag. Det var uppåt 25-30 stycken. Det var också ett evigt trixande varje gång sköterskor och läkare skulle kolla på honom. Malte ville bli *redo* innan medicin fick sprutas in i munnen på honom eller läkare fick prova hans reflexer, titta eller känna på honom. För Malte att bli *redo* tog allt längre tid.

Till slut satte vi timern på mobiltelefonen, och när den ringde då var han så illa tvungen att vara *redo*. Om man bara väntade på Malte så gick allt jättebra. Om inte, blev det katastrof. Att kolla reflexer på en icke medgörlig 3-åring är helt omöjligt och så även en massa andra undersökningar. Och försökte vi spruta in medicin i munnen på honom utan att han var med på det, ja då satte han i halsen och hälften sprutade utanför. Och det var inte bra alls för då kunde han få ont tidigare än vi trodde och vi kunde heller inte ge honom lite till medicin, för det var ju omöjligt att vet hur mycket som kommit utanför.

Jag skulle säga att innan vi kom till barnonkologen så var det hälften/hälften av personalen som tyckte detta med timern var en bra idé, att det var bra att vi kommit på ett sätt att få honom medgörlig, medan den andra hälften bara blev irriterade.

På barnonkologen låter de nästan barnen ha vilka nycker som helst för sig, bara det leder till en harmonisk undersökning. Personalen där är bäst.

Malte fick alltid välja vilken signal han ville ha när timern väl ljöd. Oftast var det ett kvackande ljud som han tyckte var roligast och därför valde. Idag hade någon just den kvackande signalen som ringsignal på sin mobil. På en sekund blev jag tillbakakastad två år i tiden. Tidsresor kan gå fort.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s