Stick utan emla

Igår när vi var och röntgade Maltes rygg passade vi på att ta blodprov inför läkarbesök nästa vecka på ALB. Det brukar bara vara ett stick i fingret så jag blev lite förvånad när sköterskan frågade om vi hade emlat (bedövningskräm). Men tydligen ville de har mer blod denna gång, två stora rör. Men inte hade vi emlat inte. Jag pratade med Malte, sa att de gör ont men att det går fort och han var helt med på noterna.

Sköterskan frågade med höjda ögonbryn *är mamman helt säker på det här?*. Japp sa jag betydligt mer säkert än vad jag kände just då. Sköterskan gick iväg och hämtade en sköterska till och under tiden pratade jag med Malte igen. Han hade inte ångrat sig. Sköterskan som kom in kände igen oss och vi henne, vi hängde ju rätt mycket på provtagningen på Huddinge sjukhus under hösten 2012. Hon kom in som en säkerhetsåtgärd och skulle hålla i Maltes arm så att han inte ryckte bort den när nålen skulle in.

Men, coolare unge får man leta efter. Han satt blickstilla, sa inte ett pip och det gick så snabbt. Sköterskorna var mållösa, de hade aldrig varit med om någon så lätt att ha att göra med och speciellt inte utan emla. Malte konstaterade efteråt att det gjorde mer ont än stick i fingret men mindre ont än att sätta nål i port-a-cathen (som vi alltid emlade). Han har fått så mycket beröm över detta så jag är säker på att han skulle kunna tänka sig att göra det igen. Men vet vi bara att det är mer än några droppar som behövs så kommer vi självklart att emla. Han har haft sin beskärda del av stick i livet och ska inte behöva ha mer ont än han behöver.

Och som den fina sköterskan som vi minns såväl från hösten 2012 sa, skönt att han blivit härdad och inte rädd efter allt han varit med om. Även om inget barn borde behöva bli härdad av sjukvården.

Fuck cancer!

Annonser

One thought on “Stick utan emla

  1. Duktiga, duktiga Malte…. 🙂
    NEJ, inget barn ska behöva bli van med stick och sjukhus, men åh va han är duktig!
    Håller tummar och tår, för bra provsvar och för en ”såbrasommöjligt”-ryggoperation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s