Amazing

Jag har känt mig trött, sliten och omotiverad att skriva ett tag nu. Jag har också varit olydig och inte fyllt i mitt måendeschema för grupp-KBTn. Jag vet inte varför. Jag känner ändå en viss energihöjning.

Maltes röntgen och ultraljud gick bra, och i alla fall ultraljudet fick jag svar av på en gång. Allt såg fint ut, inget onormalt. Vi har träffat samma läkare där flera gånger nu och hon är jättebra. Tack och lov inte träffat ”läkaren” från sommaren 2012 igen.

Tyvärr fick vi skjuta på hans MR. Han är lite hostig och eftersom det inte är en akut MR så får vi vänta. Att han inte är irriterad eller slemmig i halsen/luftrören är extra viktigt för honom eftersom en av cellgifterna gjort honom överkänslig för syrgas. Utsätts han för syrgas riskerar han lungfibros. Så han ska nu vara hostfri i två veckor innan det blir aktuellt med MR igen. Så det blev alltså heller inget läkarbesök för att få reda på återfallsstatusen.

Det är ansträngande att vara på sjukhuset. Att se föräldrar och sjuka barn utanför akuten. Att se föräldrar utan barn utanför operationsrummen, utanför uppvaket, vanka av och an, frenetiskt gnugga sina händer eller dem som bara sitter där och stirrar rakt ut. Det är som om jag är helt öppen för alla andras känslolägen och mår således rätt dåligt av att se allt detta.

I övrigt så får jag en oanad fejkad energi när jag bara måste ha det. Som när jag själv skulle till sjukhuset med Malte. Jag var så tålmodig i bilen till sjukhuset och svarade på hans miljarders frågor, sjöng med i musiken på radion och blev inte stressad eller irriterad över alla bilarna i rusningstrafiken. Amazing. Men jag får ju betala senare.

Det här får räcka för nu.

 

Annonser

6 thoughts on “Amazing

 1. Skönt att det ser bra ut så här långt.
  Vissa barn har sådan otrolig tur i ”valet” av föräldrar 🙂
  All kärlek till er!

 2. Hej!
  Jag följer din blogg och blev lite nyfiken på vilken typ av cellgift som gav överkänslighet mot syrgas?
  Min flicka behandlades mot leukemi och fick lungfibros och har syrgas även idag, mer än ett år efter avslutad behandling.
  Så skönt att ultraljudet såg bra ut!
  Kram!
  Frida

 3. Tack för svar! Känner inte igen det namnet så det tror jag inte hon fått. Hon behandlades för ALL. Jag har hört att cytostatika kan orsaka lungfibros men i Ellens fall är det förmodligen flera omständigheter till hennes problem idag. Jag är inte så aktiv på bloggen längre men bakåt i tiden finns lite att läsa. Tack för att du skriver och låter oss följa. Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s