Skräckångest

Imorgon narkosbedömningssamtal inför MR på måndag, lungröntgen och ultraljud av buk. Jag åker själv till Astrid Lindgrens Barnsjukhus med Malte imorgon.

Idag har jag ångest. Jag gör lite saker ändå hemma, jag blir inte helt sittande som paralyserad i soffan framför tv, med dator i knät, ipad på ena sidan och mobilen på den andra. Så jag mår lite bättre än för några veckor sen. Jag lägger lite pussel, sätter på en tvättmaskin, hänger en annan, planerar hundens vätskeintag och småpromenader (han återhämtar sig från magsjuka) och tittar på OS. Jag är glad att jag och Uffe redan planerat att han ska ta Agnes till djurskötarkursen på 4H-gården och sen underhålla Malte under tiden. Några timmars extrafrist för mig.

Funderar på om ångesten och tröttheten idag beror på min utflykt igår till Toys R Us med båda barnen efter dagis och skola. En timma där kan ju göra vem som helst ångestfylld. Men vi avklarade återlämning av två julklappar, en var till barnen, som behövde bytas och köpte även inte mindre än tre kalaspresenter till i helgen. Känns skönt att ha det gjort. Och barnen skötte sig superbra.

Ångesten står mig upp i halsen. Insikten slår mig som en öppenhandflata på kinden. Ångesten jag känner är såklart för att jag anstränger mig galet för att trycka ner skräcken inför allt som har med dessa återbesök att göra. Vi ska kolla om Malte fått ett återfall. Jag läste en bit av en artikel igår. Jag slutade att läsa någonstans vid *återfall 14 månader efter sista behandlingen*. Det är precis där vi är nu.

Ångest? Ja. Skräck? Ja. Har jag lärt mig att hantera detta? Nej.

 

Annonser

6 thoughts on “Skräckångest

  1. Jag kan inte ens i min vildaste fantasi förstå hur det känns för dig/er. Jag förstår dock att det måste vara olidligt jobbigt. Sänder er massor av styrkekramar inför det som kommer.

    Kram vännen!

  2. Vännen, ingen människa ska behöva lära sig att hantera detta som ni går igenom. Sänder positiva tankar och varmaste kramar.

  3. Nä, hur f-n ska man någonsin kunna hantera det? Det gör ont i mig att ni ska behöva gå igenom det. Hoppas det går så smidigt det kan gå. Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s