Halloween

På skolan var det halloweendisco, Agnes var sååå nöjd. Malte nästan nöjdare när han insåg att han också fick vara utklädd på förskolan om han ville. En ängel och en polis lämnade jag ifrån mig på morgonen.

Men bäst var halloweenfirandet på ön. Våra härliga grannar tände en brasa där föräldrar och mer eller mindre utklädda och målade barn grillade korv och marshmallows, drack kaffe och åt bullar. Sen blev det spökvandring på ön – så himla bra fixat. En av stationerna var i en annan grannes vedbod. Där hade en spöke hängts upp och bakom spöket fanns en babywatch så det kom läskiga ljud från spöket. Men spöket var snällt och sa hejdå när vi gick. I slutet av vandringen fanns gooodis!

Vi tog en liten sväng och körde bus eller godis också. Ena grannen (som sagt att de gärna ville ha besök) har en allt annat än gästvänlig väg ner till sig. Och i mörkret med tre barn. Och vi gick liksom vilse och hamnade vid ett djupt uppsprängt dike som vi var tvugna att ta oss över. De två mammorna undrade om vi inte skulle gå tillbaka och strunta i just dessa grannar. Malte ville varken gå framåt eller bakåt men Agnes som är totalt sockertorsk, ledde oss framåt. Hon tänkte minsann inte gå miste om godiset som hägrade.

Grannen med spöket i vedboden fick också besök. Hon hade klätt ut sig till häxa för barnens skull. Så himla gulligt och omtänksamt.

Jag älskar den här ön och alla sköna människor som bor här. Ölivet rockar!

20131102-213559.jpg

Annonser

One thought on “Halloween

  1. Vilken härlig Halloween! Vi hade hängt upp plasthandskar fyllda med popcorn och i fingertopparna geléhallon utanför. Massor av klubbor täckta med en servett och målade ögon stod klara och väntade på alla barnen. Sedan klädde vi alla ut oss (min syster och hennes barn vad här) och precis när vi skulle få kom Johan hem. Han ville ju självklart vara med och fick på sig lite kläder. Barnen somnade sent av allt godis. Vilken skoj ide med babywatchen (undrade just var jag skulle ha den till nu när Emelie blivit så stor) den får jag anamma nästa år!

    Härligt att ni har ön, minns att den var mysig!

    Kram Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s