12 kilo pixi-böcker

Japp, 12 kilo pixi-böcker hade min vän M med sig idag när hon kom och hälsade på oss här på sjukhuset idag. Det och god lunch. M hade nappat på mitt blogginlägg om att bidra till sticklådan här på Q84 och mailade direkt till Bonnier Carlsen (http://www.bonniercarlsen.se/) och frågade om de ville skänka något.

12 kilo pixi-böcker är nu överlämnade till sköterskorna här på avdelningen, som självklart blev jätteglada och tacksamma.

När vi kom i måndags lämnade jag även över en kasse små och stora pryttlar, pussel, pennor, böcker, stämplar, spargrisar mm mm främsta skänkta av grannen A. Sen fyllde jag och även Jennie på med ytterligare grejer.

Så det finns fler sätt att bidra till barnen här på Q84 och sticklådan om man vill det. Köpa smågrejer själv eller be företag och/eller affärer att göra en insats och skänka grejer. Allt som kan glädja barnen (0-18 år) tas tacksamt emot.

Det går ju också bra att kolla med sin arbetsgivare om det finns (reklam-)grejer som kan vara intressanta för barn. Just nu ligger det massvis med reflexer här på avdelningen från Ricoh, både korta och långa kalsonger från Björn Borg har Malte fått här som extraöverraskningar och även en hjälm. Jag har bett en vän som har kontakter i bakbranchen att se om det gick att få sponsring i form av bakgrejer hit eftersom syskonstödjaren bakar så mycket här med barnen, till allas förtjusning.

Vill, orkar och kan du bidra och engagera dig så går det, men känn absolut ingen press.

Sen finns ju alltid alternativet att skänka en peng till Maltes kamp. Det går snabbt och är enkelt.

http://www.barncancerfonden.se/14220

20121218-204119.jpg 20121218-204129.jpg

Annonser

10 thoughts on “12 kilo pixi-böcker

 1. …och jag hämtade en jättefin låda från Siluett på posten igår…

  Vi ska bara ordna en överlämning 🙂

  /Anna

 2. Funderar fortfarande på vad jag ska hitta på…Vill gärna bidra med något. Kom inte på tanken att man faktiskt kan ringa företag och fråga om de vill bidra….

  KRAM

 3. Jättebra! Själv var jag uppe med en papperskasse med stickpresenter av olika slag idag. Känns som barnen behöver lite roligare saker om de måste vara inne under julen. Så gjorde vi även förra året. Blev också en chokladask.
  Kram och God Jul till er!
  Cissi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s