Häck väck korsett

Eller nästan i alla fall. Korsetten togs av på besöket hos barnortopeden idag men med några förbehåll. Lite försiktighet vid utomhuslek så gärna korsett på då, men samtidigt inga restriktioner. Lite dubbla budskap men vi fattade nog ungefär. Han kommer kanske få ont i ryggen och så det är bra att trappa ner användningen. Jag märkte att han njöt av att vara utan korsett här hemma, han vred och vände på sig och liksom skakade på sig för att vänja sig vid den nygamla känslan av böljande tyg direkt mot kroppen. Och frågade förväntansfullt om han faktiskt fick gå/krypa i trappan utan korsett.

Mamman måste vänja sig vid hur smal han ser ut nu utan linnet och korsetten under tröjan. Och byxorna – de åkte ner.

Under våren 2013 ska han röntgas igen och 2014 blir det nog en ny ryggoperation då dessa stag och skruvar ska tas bort och ersättas av något annat, något nättare. Stelopererad är han föralltid och någon elitgymnast kommer han (antagligen) inte att bli.

Sen är det ju väldigt ambivalent att vara på ALB. Skönt och roligt men samtidigt sorgligt att man känner så mycket personal som går i korridoren eller fiket. Hälsar på sjuksköterska från Q80, känner igen personalen i fiket, träffar bästa syskonstödjaren Lotta som Malte gärna vill visa att han lärt sig vissla. Och när han visslar som bäst dyker två av de underbara clownerna upp – och de minns Maltes namn. De showar lite, Malte vill då rakt inte gå hem och fler barn samlas runt oss. Det är ju så hemtrevligt och mysigt på sjukhuset. Kanske har jätteglassen i handen något med saken att göra också.

Annonser

12 thoughts on “Häck väck korsett

  1. Härligt Helena! Du har en förmåga att ta fram något positivt i alla situationer. Ni är beundransvärda. Kram Åsa

  2. Åh vad skönt för Malte och er att slippa korsetten. Gullig han är som frågar om det är ok att gå och krypa utan den. Hoppas värdena är bättre idag så att ni kommer igång med en behandling. Kram och tack för senast!

  3. Vad skönt att höra!! Ett stort kliv åt rätt håll och Malte lär nog inte behöva sitta i någon terapistol när han blir stor för att han inte kunnat göra karriär på att hänga i de romerska ringarna 🙂

    Kram på er!

  4. Så skönt för Malte att få vara utan korsett!! Han lär sig snart nya sätt att röra sig på! Hejja mamman, jag kan förstå att det är jobbigt att se hur smal han är men det vänder, när han får tillbaka smaklökar och bra värden så kommer aptiten också. Stor kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s