Ett halvt kilo Malte ner i avloppet

Sen i somras, då allt började, har Malte inte velat duscha eller bada. Den 24 juli då vi fick det första fruktansvärda beskedet och han akut skulle opereras så operationsduschade jag och Uffe honom tillsammans i det lilla duschutrymmet som fanns vid vårt rum på Q62. Malte med sin onda rygg, ovillig till det mesta och vi två i chock. Vi läste instruktionerna på en plansch på väggen om hur man duschade rent en kropp från bakterier, två gånger, och kämpade febrilt med att den av tvålen mycket hala Malte inte skulle ramla i backen utan faktiskt skulle känna sig trygg och inte så hysterisk. Tja, kanske fick han sin vattenskräck där.

Och kanske byggdes vattenskräcken på pga av allt rabalder med hans operationssår på ryggen, det som är ca 15 cm långt och nere på ländryggen. Alla traumatiska omläggningar och faktumet att han inte kunde se sitt sår. Kanske trodde han att det var värre än det faktiskt var.

Länge skyllde han på att han hade plåster kvar på ryggen och därför inte kunde bada. Han trodde det skulle göra ont när plåstrena lossnade. När alla plåster var borta fotade vi ärret åt honom så att han kunde se det. Ofta är ju fantasierna värre än verkligheten.

Kanske skrämde det honom att han skulle bada utan korsetten och utan linnet. Helt naken.

Vi har köpt roliga badleksaker, en drake som sprutar såpbubblor ur munnen, låtsas att han inte får skvätta ner oss, föreslagit att han får bada ensam, när någon av oss duschar eller bara duscha inte bada. Ha mycket skum. Ha inget skum. Köpt ny tvål, som han fick välja. Bada med Agnes. Bada utan Agnes.

Igår efter långa förberedelser gick han med på att föras ner i badbaljan. Efter att jag fått hälla ut vatten eftersom det var för mycket enligt honom. Och efter att han först vägrat ta av sig kläderna. Och skulle verkligen korsetten tas av också?

Lyckan när han insåg att det var ju rätt mysigt. Och roligt. Och blött. Och gjorde inte ont alls.

Han badade lääänge och säkert ett halvt kilo sommargammalt grumligt hudskrap rann ner i avloppet.

Annonser

14 thoughts on “Ett halvt kilo Malte ner i avloppet

  1. Åh vad underbart att han övervann rädslan. Men så är han ju en kämpe m världens bästa föräldrar (och storasyster).

    Kramar till er alla men mest till badmonstret Malte 💦💦

  2. Lille rare söta Malte! Inte konstigt han haft fobi. Liten då. Lyckan är gjord, härligt. Underbart att se barn leka i vatten! Kramar på er som uthärdar allt detta galet!!!

  3. Åh, va kul att läsa. Nog bra att ni lyckats vara så tålmodiga så att han själv fick upptäcka att det var ju inte så farligt utan snarare tvärt om 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s