Mitt stora hjärta

Hon har det inte lätt mitt stora hjärta. Hon vill ha absolut koll på vart jag är hela tiden. Är jag inte där hon tror skriker hon lite halvhysteriskt efter mig. Och idag när jag sa åt henne ang en grej så började hon gråta. Inte lätt att vara storasyster till en cancersjuk lillebror. Oro, avundsjuka, ilska, saknad, allt i en salig röra.

Annonser

6 thoughts on “Mitt stora hjärta

 1. Nä det är nog inte lätt för henne heller! Dels se lillebror vara så dålig och behöva all uppmärksamhet. Att inte få vara hela familjen hemma eller på landet som vanligt! Trött mamma & pappa! Det är klart att hon blir frustrerad och har alla känslor utanpå kroppen! Det måste ju få komma ut på något sätt för henne oxå! Försök att ha tålamod med henne hon behöver det! Hon är ju ”bara” världens bästa Agnes som behöver massor av kramar.

 2. Vi ska vara på ön från i morrn och en vecka, om Agnes vill får hon gärna hänga med oss, men jag kan tro att hon hellre vill ha koll på vad ni gör.., om någon av er väljer att sova någon natt på ön med henne kommer jag gärna och umgås med henne och lär känna henne lite mer så jag kan bli ett bättre stöd för er. Kramar!!!!

 3. Jag kan såklart inte jämföra M & m’s ”mamma, pappa”-tjat med Agnes situation, men det har nu gett så mkt ”skavsår” i öronen att jag slutat lyssna – vilket inte gjort saken bättre. Det är alltså inte med FLIT jag inte lyssnar, min hjärna har bara börjat filtrera bort överflödet för att inte koka….
  Så hur du håller ihop som människa med 2.500 fler intryck per dag förstår jag inte!!
  Styrkekramar till Er alla – skönt att läsa om små segrar också, det är nog så viktiga!!
  Peter
  A17

 4. Lilla, fina Agnes! Självklart är det konstigt och frustrerande för henne just nu. Jag är dock säker på att hon har det så bra så bra som det bara går att ha. Hon har ju världens finaste föräldrar och massor av släkt och vänner som gör livet lite roligare.

  Styrkekramar!

 5. Att vara store syskon i denna situation är hemskt. Vår son är ständigt orolig för lillebror, räcker med ett skrubb sår och storebror tror att det blir sjukhuset igen :/
  Vi kan ju inte förklara för dem vad som händer när man knappt förstår själv.
  Men mitt råd är att förklara med enkla ord, svara på alla frågor och fösköna inte svaren.
  Låt Agnes vara med så mycket som möjligt ” om hon vill” och får.

  Agnes är i ungefär ålder som vår äldsta var och förskoleklass blev ett jobbigt år.

  Positiva är att syskon banden blir starkare och de värnar om varann på ett helt annat sätt..

  Kram till er alla<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s