Nuläge – 22 juli

I natt sov jag och Agnes hemma. Jag och Uffe sover hemma (Tullinge eller Lambarö)  med henne varannan natt och tar på så sätt ungefär varannat dygn på sjukhuset. Vi somnade redan 21.30 och gick inte upp förrens 9, välbehövligt för oss båda.

Våra underbara grannar A och P bjöd över oss på nygräddade pannkakor till lunch och frågade sen om Agnes ville vara med dem på eftermiddagen – minigolf och fika inplanerat. Så jag fick lite tid för mig själv (och startade bloggen) och åkte sen för att lösa av Uffe på sjukhuset. Ett stopp på vägen för att handla lite mat till Malte (som äter i princip ingenting just nu) och middag till oss. Sjukhusmaten är ju under all kritik så nu har vi försökt laga lite egen mat till honom samt provar oss igenom olika fruktmoser, små yoghurtar osv men det går sådär ändå. Vi skriver upp allt han dricker (och äter) på en vätskelista så vi har koll på det, än har vi inte behövt ge honom extradropp förutom när han fick sin tokfeber i torsdags och samtidigt hade fastat.

Haft en ganska bra dag med smärtan, de har lagt om tiderna på medicineringen nu så nu får han morfin i munnen var fjärde timma och de andra medicinerna var sjätte timma (tror jag). Målet är att han ska klara sig utan att få mofin intravenöst. Dock gör detta att det blir medicin ännu fler gånger per dygn.

Pratade precis med nattsköterskan och konstaterade att han vick morfin nu kl 22, sen ska han ha olika mediciner kl 02, kl 04 och kl 06. Förutom 02-medicinerna så är de intravenöst, så sover han så kan han förhoppningsvis få det utan att vakna.

Fastande från 00.00 för vi håller alla tummar för att magnetröntgen blir av imorgon. Han har turnummer 3 i magnetröntgenkön vilket tydligen betyder ca vid lunchtid men det kan bli omkastningar så vi måste vara redo för sövning från morgonen. Vi vill inte missa chansen om den kommer. Så ingen föda eller vatten men tydligen var doserna av morfin och klonidin så pass små så de fick han ta i munnen i alla fall. Alvedonen blir dock intravenöst.

 

Annonser

One thought on “Nuläge – 22 juli

  1. Vad bra att ni i allt ert elände ändå har försökt få in lite vardagsrutiner och delar på allt för barnens skull. Det behöver ni nog allihopa. Jag håller med om din FAN! Usch, det känns heltt ofattbart det ni går igenom med lilla Malte-raringen!!!
    Styrkekramar till er och ta hand om er allihopa för det kommer ni att behöva för att orka gå igenom allt detta elände!
    Kram
    Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s