18 juli

Jag och Agnes sover till 7.30 tar det lugnt, busar och äter frukost i soffan och tar sen en skön dusch. Vid 10 kommer grannen A och L med mjölk i högsta hugg. Lite vuxet sällskap och en lekkompis till Agnes, perfekt. Trots att Agnes tidigare bestämt att hon skulle med till sjukhuset och leka på lekplatsen vi hittat så fick hon ett bryt och ville inte. Ringde faster som självklart tog emot Snuttan med öppna armar. Dock lunch först. Grannen A märkte nog min förvirring och oförmåga att fixa en lunch för hon bjöd över oss till sig på enkel och god lunch. Tack för det!

Agnes hystades till faster och kusiner i spöregnet och sen åkte jag mot sjukhuset med ett stopp i Solna centrum, leksaksaffären för en lite större present var till barnen och några mindre att plocka fram vid tillfälle. Och sen en sväng till mataffären. Idag ”lagade” jag mat här, pasta och korv med mycket ketchup beställde Malte och så blev det såklart.

Han och Uffe hade idag haft sovmorgon vilket tyvärr betydde att han vaknade mycket smärtpåverkad efter som det blev ett litet glapp i medicineringen. De var tom tvungna att hålla fast honom för att kunna ge honom morfinet intravenöst.

Idag har det äntligen hänt något mer än bara smärtlindring och väntan. De har gjort en helkroppsröntgen för att se om någon annan del av skelettet är angripet men de hittade som tur var ingenting.

Själva röntgen som Uffe hade hand om var väl rätt seg (röntgen proceduren, inte Uffe :)) och röntgenpersonalen blev tydligen lite lätt trötta på Maltes nycker. Han ska tänka säger han och så tänker Malte tills han bestämt sig för att vara med på noterna. Det kan ta lång tid. Vid ett tillfälle hade han lagt sig i bra position och låg stilla. När personalen vid Malte sa till sin kollega att nu är det klart för ”fotografering” så vill Malte inte vara med längre och kröp ihop som en boll. Och mitt i fick han för sig att han måste kissa också. Han håller på att lära sig alla förhalningstrick som finns. Diktatorn kanske ska skriva en bok sen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s